Interieur met schilderij

Wij zien het graag helder, u toch ook ?

Lijstenmakerij Bosma maakt bij het inlijsten gebruik van Perfect White Glas. Dit is een uniek soort glas die speciaal ontwikkeld is zodat het het glas zelf geen kleur bevat. Hierdoor heeft het glas geen invloed op de kleuren die zich achter het glas bevinden zoals een schilderij.

 

Wat is Perfect White Glas?

Perfect White Glas is anders dan normaal glas. Het meeste glas om ons heen is groen. Normaal glas is groen, omdat bij het maken van glas, zand wordt gebruikt waar veel ijzer in zit.  Bij  Perfect White glas wordt het ijzer uit het zand gehaald voordat er glas van gemaakt wordt. Nu er geen ijzer meer in het zand zit krijgt men een glasplaat die uit zichzelf geen eigen kleur heeft, perfect wit.

 

Perfect White Clear

Perfect White Clear glasPerfect White Clear wordt op dezelfde manier gemaakt als “groen” glas.  Maar het zand dat wordt gebruikt bij Perfect White Clear bevat een veel lager ijzer gehalte. Door het lage ijzergehalte veroorzaakt Perfect White Clear glas geen groene (ver)kleuring op het kunstwerk . Dit is het beste “normale” inlijstglas dat op dit moment beschikbaar is.

Dit glas kan het beste worden toegepast bij kunstwerken met lichte kleuren en een wat lagere commerciële waarde. Wij adviseren tevens het kunstewerk dat is ingelijst met Perfect White Clear op tegen tegenover een blinde muur hangt.

 

Perfect White Gloss Control

Perfect White Gloss Control glasPerfect White Gloss Control is een éénzijdig geëtst wit glas. Perfect White Gloss Control heeft een zeer fijne nano-etsing en als basis van Perfect White Gloss Control is “wit” glas gebruikt. Hierdoor werkt Perfect White Gloss Control als de minst vertroebelende versie van alle ontspiegelde glassoorten.

Perfect White Gloss Control glas is perfect geschikt voor kunstwerken van een wat lagere commerciële waarde met een lichte kleur. Ook voor hoogglans foto’s en kunstwerken die moeten hangen tegenover een muur met ramen is Perfect White Gloss Control een perfecte keus.

 

 Perfect White Artglass

Perfect White ArtglassOnder de benaming Museum Glas vallen diverse merken en uitvoeringen. De definitie van “Museum Glas” is eigenlijk heel simpel “Wit glas met een Coating”. In principe is Museum Glas dus nooit geëtst glas! Het beste glas in deze serie is zonder twijfel het product Perfect White ArtGlass.

Vanwege de hoge UV-werende factor, is Perfect White ArtGlass ook uitermate geschikt voor kunstwerken met commerciële en emotionele waarde. Het ophangen tegenover een raam, moet toch echter vermeden worden.